In Teleorman sunt 26 de focare de gripa aviara

Iulian Ianculescu

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit Directiei Sanitar Veterinare Teleorman, la nivel de judet sunt 26 de gospodarii unde a fost depistata gripa aviara. Autoritatile au luat toate masurile necesare pentru eradicarea lor.

Conform datelor Directiei Sanitar-Veterinare Teleorman, la nivelul judetului sunt 26 de gospodarii unde au fost depistate pasari care sunt purtatoare ale virusului H5N8. In acest sens, ieri, prefectul judetului s-a intalnit cu primarii localitatilor afectate, precum si cu reprezentantii institutiilor implicate. Au fost luate toate masurile necesare, inclusiv cele de inchidere a targurilor de pasari, motiv pentru care au existat si anumite nemultumiri.
Riscul transmiterii bolii la om este foarte mic.
Gripa aviară este o boală infecționasă produsă de un virus care poate afecta peste 50 de specii de păsări domestice și sălbatice. Potrivit specialiștilor, boala se transmite de la păsările sălbatice infectate cu virusul gripei aviare prin contact direct, contact cu cadavre de păsări și prin contact cu apa, furajele, adăposturile și mijloacele de transport contaminate.