Interventie dramatica a pompierilor pentru salvarea unui copil cazut in fantana

Copil Balta Sarata

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Interventie dramatica, in satul Balta Sarata pentru salvarea unui copil de numai 1 an si opt luni ce a cazut in putul din curtea casei. Micutul a ramas blocat 11 ore la aproape 20 de mertri adancime. Pentru a-l mentine in viata copilul a primit oxigen si caldura cu ajutorul  tunurilor de aer cald din dotarea  spitalului mobil sosit  la fata locului.

Tragedie in satul Balta Sarata unde un copil a cazut in fantana din curtea casei. Micutul de numai 1 an si opt luni, scapat din ochi de mama sa pentru cateva minute s-a urcat pe marginea putului din curte si a cazut in gol, la aproape 20 de metri adancime. Copilului a ramas blocat intre pompa si peretii putului, cu corpul pe jumatate in apa riscand in orice moment un soc hipotermic. Mama micutului, gravida in noua luni a facut un atac de panica si a fost transportata la Spitalul Caritas pentru ingrijiri medicale, dar bunica a ramas alaturi de salvatori incercand sa-l linisteasca pe micut.
Echipele de interventie s-au mobilizat pentru salvarea copilului din putul ingust de numai 35 de centimetri, dar interventia s-a dovedit extrem de dificila. Vreme de cateva ore s-a actionat pentru mentinerea in viata a copilului prin ventilarea si incalzirea putului pana la gasirea cele mai bune solutii de a-l scoate de acolo. La fata locului s-au deplasat doua elicoptere, unul SMURD si altul pentru transport, un echipaj SAJ cu medic, spitalul mobil, mai multe autospeciale de interventie ISU, zeci de pompieri militari carora li s-au alaturat salvatorii de la Detasamentul special al ISU Bucuresti
La nivelui ISU Teleorman a fost activata grupa operativa care s-a deplasat la fata locului impreuna cu prim-adjunctul inspectorului general al IGSU si seful Centrului Operational National. Pentru optimizarea misiunii, salvatorii au intervenit cu 3 autospeciale de stingere, o autospeciala de interventie pentru salvarea de la inaltimi, doua unitati de descarcerare, o autospecială CBRN, una de interventie la dezastre si accidente colective, un punct de comanda mobil.
Peste 40 de pompieri au depus eforturi sustinute vreme de 11 ore in aceasta misiune contracronometru de salvare a micutului captiv in fantana.
Dupa ce medicul de la ambulanta i-a acordat primele ingrijiri medicale, copilul a fost preluat de un elicopter si transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din capitala. Danut a supravietuit celor 11 ore de captivitate in apa, dar medicii spun ca starea lui in acest moment este grava. Autoritatile locale din comuna Cringeni au promis ca vor sprijini familia micutului si vor convoca o sedinta de consiliu local pentru aprobarea unui ajutor de urgenta in acest caz.