La Rosiori se fura florile de pe spatiile verzi

Fura flori

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In fiecare primavara, florile plantate de municipalitate pe spatiile verzi din Rosiorii de Vede devin tinta unor persoane lipsite de simt civic sau chiar certate cu lege. Zilele trecute am surprins o doamna care smulgea florile abia plantate in centrul orasului.

Ca se fura flori si orice fel de plante decorative de pe spatiile verzi din municipiul Rosiorii de Vede nu mai este o noutate pentru nimeni, dar sa faca asta la cativa metri de cei care le plantau este dovada clara a dispretului fata de cetatenii civilizati si banul public cheltuit pentru infrumusetarea orasului. Daca pana acum credeam ca cei care smulg florile o fac ca sa se distreze sau sa le vanda, realitatea ne contrazice cand surprindem o doamna in halat alb ce scoate cu o foarfeca florile plantate pe spatiul verde din apropierea locului sau de munca, fara nicio jena, in plina zi.La cativa metri de locul faptei se afla una dintre camerele de supraveghere ale politiei locale dar acest lucru nu pare sa o deranjeze pe doamna interesata de flori.

In aceasta primavara, la Rosiorii de Vede vor fi plantate peste 40.000 de fire de flori si plante ornamentale si de fiecare data este nevoie sa fie inlocuite mii de plante furate. Preferatele hotilor de flori sunt lalelele si panselutele iar trandafirii dispar ca prin farmec, in cateva ore si in general cam tot ce e verde prezinta interes.