La Stejaru a fost inaugurat Centrul social Filantropica

com. Stejaru

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Enoriasii parohiilor din comuna Stejaru au fost ieri in sarbatoare. A fost inaugurat si sfintit  Centrul social Filantropica si resfintita Biserica Sfantul Nicolae, slujba oficiata de PS Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului impreuna cu un sobor de preoti si diaconi.

PS Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului s-a aflat, ieri, in mijlocul enoriasilor din comuna Stejaru unde a oficiat slujba de resfintire a bisericii Sfantul Nicolae, renovata recent si cea de sfintire a Centrului social construit cu sprijinul administratiei locale chiar in curtea lacasului de cult.
Dupa Sfanta Liturghie oficiata de inaltul prelat, in cuvantul de invatatura episcopul le-a vorbit credinciosilor despre grija pe care trebuie sa o poarte casei Domnului iar preotul parohiei le-a multumit tuturor celor care au contribuit la  renovarea bisericii si la realizarea proiectului cu scop filantropic derulat prin centrul social.
La finalul slujbei a fost acordat titlul "crestin de onoare" mai multor enoriasi si oficiali prezenti la eveniment.
Constructia centrului social a inceput in urma cu 2 ani cu fonduri din bugetul local iar  dotarile interioare si aprovizionarea cu produse alimentare pentru cei aflati in dificultate a fost posibila cu ajutorul unor sponsori. Centrul dispune si de cateva spatii de cazare care mai au nevoie de amenajari interioare, finisaje si mobilier.