Mai multe case din Rosiorii de Vede sunt in pericol de a fi inundate

Inundatii Rosiori

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rosiorenii din zona raului Bratcov sunt inca in pericol de a fi inundati dupa ce nivelul apei a crecut semnificativ si a fost nevoie chiar de inaltarea digului pe unele portiuni dar pericolul nu a trecut. Debitul crescut si infiltratiile pot inca sa produca rupturi ale digului si apa sa ajunga in casele oamenilor.

Noapte alba pentru rosiorenii ce locuiesc in zona raului Bratcov dar si pentru autoritatile locale care au actionat toata noaptea in mai multe puncte unde apele rezultate in urma ploilor abundente au intrat in curtile oamenilor. La Rosiorii de Vede au fost inundate mai multe gospodarii unele din cauza deversarilor de pe DE 70 care dintr-o greseala de proiectare sau de executie au fost directionate catre oras pe mai multe strazi, altele din cauza colmatarii canalelor de scurgere cu diverse deseuri si gunoi menajer aruncate tot de cei care locuiesc in zona.

Aseara, un locuitor din zona cea mai afectata a municipiului Rosiorii de Vede ne-a povestit, disperat, cum se uita la apa care se apropie de casa si nu poate face nimic sa impiedice acest dezastru provocat de neglijenta oamenilor ce arunca gunoiul in canalul de scurgere a apelor pluviale dar si a autoritatilor care nu reusesc sa rezolve aceasta problema, de cativa ani. De semnalat este si faptul ca acest rosiorean, aflat in postura de a deveni sinistrat este pompier si salveaza bunurile celor afectati de inundatii.