Materiale de contructii pentru sinistrati

Ajutoare sinistrati

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primul transport cu materiale de constructii pentru casele afectate de inundatii a ajuns ieri in comuna Ciolanesti.

De aproape trei luni oamenii care si-au petrecut sarbatorile de Paste cu apa in case asteapta un semn de la autoritati, dar singurul ajutor concret l-au primit din partea bisericii. Episcopia Alexandriei si Teleormanului cu sprijinul altor episcopii din tara a donat o suma considerabila din care au fost achizitionate materiale de construtii pentru refacerea caselor lovite de ape in mai multe commune teleormanene.
80 de tone de materiale pentru constructii au ajuns, ieri in comuna Ciolanesti si distribuite catre primele 28 de familii ale caror case au fost afectate de inundatii. Sprijinul vine din partea Episcopiei Alexandriei si Teleormanului care impreuna cu mai multe episcopii din tara au donat sume de bani folositi pentru achizitionarea materialelor de constructii necesare  refacerii celor peste 170 de case din Beuca, Ciolanesti si Necsesti.Beneficiarii au fost identificati in urma unor anchete sociale efectuate de preoti parohiilor impreuna cu reprezentantii Protoieriei Rosiorii de Vede.
Fiecare familie a primit cate 18 saci cu ciment, 18 cu materiale pentru zidarie si tencuieli, 5 saci cu var si 50 de litri de vopsea lavabila. Oamenii spun ca este pentru a doua oara cand primesc ajutor din partea bisericii si tot preotii s-au ingrijit de nevoile lor atunci cand aveau apa in case, le-au adus apa si alimente, au dus lumina si paste celor izolati, in noaptea Invierii.
Comuna Ciolanesti a fost cea mai afectata de inundatiile din primavara, aici sunt 73 de case care au nevoie de reparatii din care 62 sunt in Ciolanesti Deal si 11 in Ciolanesti Vale. In cadrul acestei campanii vor fi donate fiecarei familii materiale de constructii in valoare de 1000 lei.