Pagube inseminate din cauza inundatiilor in Teleorman

Draganesti Vlasca

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Nici nu am incheiat bine o serie de inundatii, din cauza zapezilor, ca din nou, precipitatiile cazute in ultimele zile creeaza probleme teleormanenilor din 15 localitati.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „A.D. Ghica” al judetului Teleorman e in alerta, cu zeci de militari si toata tehnica din dotare pentru a interveni in cazul in care viata oamenilor va fi pusa in pericol din cauza inundatiilor.
In cursul zilei de astazi, autoritatile judetene au luat decizia de a inchide drumul judetean 503, care leaga comuna Draganesti Vlasca de Videle, deviind circulatia pe o sosea comunala.
Potrivit reprezentantilor ISU, nu a fost necesara evacuarea persoanelor din locuinte, cu toate ca la Draganesti Vlasca a fost transportata o barca pneumatica. Cetatenii sunt sfatuiti sa nu consume apa din fantanile afectate.
Cele mai mari probleme au fost la Draganesti Vlasca, unde autoritatile erau pregatite inclusiv sa evacueze 2 locuinte, desi nu a fost nevoie.
Cursul raurilor nu il putem schimba, dar putem sa nu mai construim locuinte in zonele inundabile, ba, chiar atunci cand pompierii sau alte forte de ordine cara saci cu nisip pentru a construi diguri de protectie, sa nu mai stam sa privim, asa cum s-a intamplat saptamana trecuta la Peretu si sa ajutam.