Pe strada Libertatii domina legea junglei

Rromi rosiori

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cateva familii de rromi  au pus stapanire pe strada unde locuiesc spre disperarea vecinilor care sunt nevoiti sa suporte mizeria, scandalul si comportamentul indecent al acestora. Desi strada Libertatii din Rosiorii de Vede nu este foarte departe de centrul orasului, aici domneste legea junglei, iar autoritatile par depasite de situatie.

Pe strada Libertatii din Rosiorii de Vede,ca si pe fundatura cu acelasi nume se traieste ca in Evul mediu si asta la doi pasi de civilizatie. Caii pasc in voie pe domeniul public, unde s-a improvizat chiar un adapost, casele nu au garduri,strada tine loc de toaleta pentru familiile de rromi care locuiesc in zona. Aceasta este situatia prezentata de cei care sunt nevoiti sa traiasca sub asediul rromilor ce fac legea in cartier.Pentru ca a indraznit sa patrunda in zona lor de influenta,echipa Media Sud a fost agresata si amenintata de clanul care si-a trecut strada in proprietate.

Autoritatile par depasite de situatie  cand vine vorba de gestionarea problemelor cu tiganii ce se declara cetateni de etnie rroma doar atunci cand le convine lor.Daca faptele antisociale si siguranta cetatenilor sunt de competenta politiei, cand vine vorba de domeniul public, administratia locala trebuie sa intervina, insa situatia este mult mai complicata.

Daca problema iluminatului public este simplu de rezolvat,constructia unui gard de protectie pare aproape imposibil de realizat din cauza legislatiei care interzice o astfel de investitie din bani publici.Pana se vor gasi solutii care sa usureze viata rosiorenilor ce locuiesc pe Fundatura Libertatii,oamenii continua sa stea cu frica in san si  portile ferecate cu lacate si lanturi.