Peste 4 milioane de oua infectate cu Fipronil la o ferma avicola din Teleorman

Ferma avicola Draganesti Vlasca

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Peste 4 milioane de ouă infecatate cu Fipronil, au fost descoperite de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare Teleorman, în urma unui control efectuat la o fermă avicolă din Drăgănești Vlașca.

Verificarea a fost făcută in luna noiembrie a anului trecut, însă rezultatele de laborator au venit abia acum. Organizația Mondială a Sănătății clasifică fipronilul printre substanțele chimice cu ''grad de pericol moderat'' la om, pornind de la testele pe animale.
Substanța periculoasă, denumită Fipronil, a fost descoperită de către inspectorii Direcției sanitar-Veterinare Teleorman, în urma unui control efectuat în data de 21 noiembrie 218. Pentru a fi siguri au fost trimise probe la un laborator de specialitate, iar acum au venit rezultatele, 4.200.000 de ouă de la o fermă avicolă din Drăgănești Vlașca sunt infectate. Contactați pentru a obține mai multe informații, reprezentanții DSV Teleorman ne-au pasat către colegii lor de la București, cu toate că și în Teleorman există purtător de cuvânt. Nici reprezentanții societății comerciale nu au vrut să dea un punct de vedere.
Livrarea cu ouă de la ferma avicolă a fost sistată, susțin locuitorii din comuna Drăgănești Vlașca.
Dacă activitatea la fermă va fi sistată pentru o periodă de timp, vor fi probleme la nivelul comunei Drăgănești Vlașca, susține primarul. Asta pentru că sunt 40 de persoane din localitate angajate acolo.
Fipronilul a fost retras de pe piața din România în urma cu 2 ani de zile. Acesta era folosit pentru deparazitare externă. In momentul acesta substanța se găsesțe în anumite produse de uz veterinar, dar în cantități extrem de mici.
Având în vedere că fipronilul a fost retras de pe piața românească în urmă cu 2 ani de zile, rămâne de văzut dacă autoritățile abilitate vor descoperi de unde au procurat reprezentanții fermei avicole din Drăgănești Vlașca această substanță.