Populatia judetului Teleorman scade in mod dramatic

Gelu Mortasipu

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Populatia judetului Teleorman scade in mod dramatic de la un an la altul. Cu toate acestea, implicarea statului pentru a schimba acest lucru lipseste cu desavarsire.

Sporul natural al unei localitati sau al unui judet este o ecuatie simpla. Diferenta dintre nou nascuti si persoanele decedate, este reprezentata de aceasta cifra. Starea de prosperitate a unui judet, comuna sau de ce nu o intreaga tara, este regasita si in cifra sporului natural, care in mod normal, ar trebui sa fie pozitiv . In Teleorman in ultimul an, sporul natural a fost unul negativ, iar aceasta tendinta negativa sa accentuat, insa nici macar odata nu a fost pozitiva.
Populatia din ce in ce mai inbatrinita, migrarea tinerilor catre un loc de munca mai bine platit, starea de sanatate din ce in ce mai precara a populatiei, iar lista poate continua, acestea sunt doar o parte a motivelor care duc la un spor natural negativ. In situatia statistica a Serviciului judetean de ambulanta apar zilnic persoane gasite decedate. Acestea sunt cunoscute cu afectiuni cardiace si nu numai, insa  aceste afectiuni pot fi tinute sub control. Din pacate,  din informatiile aflate de la lucratorii de la ambulanta, cel mai grav este faptul ca acestia nu isi iau medicamentele pentru simplul fapt ca nu au bani. Iar daca adaugam si nepasarea celor care conduc destinele acestui judet dar si ale tarii, fata de acest subiect, imaginea este cit se poate de completa.