Primul caz confirmat de gripa porcina in Teleorman

DSP Teleorman

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In Teleorman a fost confirmat primul caz de gripa porcina, in zona Turnu Magurele. Virusul a fost descoperit dupa ce au fost prelevate probe de la o persoana de aproximativ 59 de ani, care a decedat la Spitalul Judetean de Urgente din Alexandria.

Este confirmat. Primul caz de gripa porcina a fost descoperit in judetul nostru. Acest virus, a fost depistat la un barbat de aproximativ 59 de ani din zona Turnu Magurele.
Conform autoritatilor, au fost prelevate mai multe probe de la mai multi pacienti internati la Spitalul Judetean din Alexandria, iar in urma analizelor virusul a fost confirmat doar la o singura persoana.
Tot autoritatile, sustin ca persoanele care s-au vaccinat la inceputul sezonului rece impotriva gripei, nu se pot imbolnavii de virusul AH1N1.
Vaccinarea antigripală este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă, inclusiv cu virusul AH1N1, care este inclus în formula vaccinului antigripal. La medicii de familie şi în spitale mai sunt disponibile circa o sută de mii de doze gratuite. Pentru evitarea răspândirii virusului, medicii ne recomandă să acoperim gura cu cotul, atunci când strănutăm sau tuşim, şi să folosim batiste de hârtie, care se aruncă imediat.