Scandal intre biserica si administratia locala la Draganesti de Vede

Scandal Draganesti

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Inmormantarea unui batran fara familie si posibilitati financiare a incins spiritele in comuna Draganesti de Vede dupa ce preotul paroh al bisericii din satul Vacaresti a decis sa transporte sicriul cu un carucior, pana la cimitir. Neintelegerile dintre preot si primar au transformat ultimul drum al mortului intr-o calatorie la ocazie.

Scandal cu repetitie la Biserica din satul Vacaresti in timpul si dupa inmormantarea unui batran de 70 de ani dus la groapa cu un carucior de gunoi pentru ca asa a decis preotul deranjat ca primaria nu s-a implicat suficient de mult si nu a respectat programul pe care el l-a stabilit. O neintelegere privind ora inmormantarii s-a transformat intr-o adevarata disputa cu sustinatori de ambele parti si derapaje care am tranformat sobrietatea unei inmormantari intr-un adevarat circ.
Primarul considera ca autoritatea locala a facut tot ce se putea pentru a asigura cele necesare inmormantarii inclusiv transportul iar nemultumirea preotului are cu totul alte cauze.
Fiecare dintre parti are sustinatorii sai, unii il apara pe preot altii pe primar iar acuzatiile curg de o parte si de alta intr-o incercare hilara de a lamuri imprejurarile in care s-a consumat ultimul drum al decedatului,

Reconstituind traseul de la biserica la cimitir al cortegiului mortuar am aflat cum bietul om a fost mutat dinr-un atelaj in altul ca la ia-ma nene. Prima suta de metri sicriul a fost transportat cu carutul de gunoi apoi a fost mutat intr-o caruta la insistentele satenilor si plimbat inca o portiune de drum pentru ca in final sa ajunga in vehicului trimis de primarie.