Scandal la Scoala Mihai Eminescu din Rosiorii de Vede

Scoala Mihai Eminescu

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

De aproape o luna  24 de elevi din clasa intai de la Scoala Mihai Eminescu  Rosiorii de Vede si parintii lor, se afla intr-o stare de incertitudine provocata de schimbarea invatatoarei dupa primul an de scoala.

Desi in prima zi de scoala, cand s-a produs surpriza, parintii au fost asigurati ca este doar o situatie provizorie de cateva zile, nici acum lucrurile nu s-au rezolvat si tot mai multi parinti sunt hotarati sa-si mute copiii la alta scoala. Noua invatatoarea, adopta o atitudine duplicitara, in fata conducerii scolii sustine ca vrea sa se detaseze aproape de casa in timp ce copiilor si parintilor le spune cu totul altceva.
24 de copii de numai 7 ani au devenit victime colaterale ale unui sistem educational defectuos in care  interesul copilului este pe primul plan doar la nivel declarativ. Desi la inceputul clasei pregatitoare partintii au fost asigurati de continuitatea aceluiasi cadru didactic pentru cei cinci ani de ciclu primar, la inceputul clasei intai au constatat, cu stupoare ca o alta invatatoare le preia copiii. Noua invatatoare a obtinut un post de titulara la acesta scoala dar, nici ea, nici conducerea institutiei nu-i poate asigura pe parinti  de continuitate pentru ca titulara  face naveta de la peste 40 de km si a spus de la inceput ca vrea mai aproape de casa. Starea de confuzie persista si acum, la aproape o luna de la inceputul anului scolar iar scandalul pluteste in aer, riscand sa izbucneasca in orice moment. Indignata ca parintii si copiii isi vor invatatoarea inapoi, noua titulara care se lauda cu cea mai mare nota la examenul de titulaizare refuza dialogul cu parintii, ameninta copiii si ii urecheaza daca vorbesc in timpul orei iar competentele profesionale sunt puse la indoiala chiar de caietele copiilor.
Exasperati de ceea ce se intampla la clasa, parintii au solicitat conducerii scolii sa verifice activitatea doamnei invatatoare aflata pe picior de plecare care adopta o atitudine duplicitara, pe de o parte solicita detasarea la o scoala aproape de domiciliu, pe de alta parte le spune copiilor la clasa ca ramane invatatoarea lor chiar daca parintii nu o vor. In tot acest timp copiii sunt bulversati de metodele noii invatatoare care lucreaza haotic, fara sa tina cont de programa scolara si de ceea ce au invatat ei pana acum. Am incercat sa  aflam si pozitia doamnei invatatoare pe care am abordat-o la iesirea de la ore, dar a refuzat sa stea de vorba cu presa.
Atitudinea fata de presa a doamnei invatatoare care ne-a intors spatele pur si simplu nu mai lasa loc de comentarii si vine sa confirme nemultumirile parintilor, ajunsi deja la capatul rabdarii dar  ingrijorati, in acelasi timp, de repercursiunile asupra copiilor, destul de mici ca sa inteleaga foarte bine ce se intampla. Parintii asteapta ca cei care ocupa functii de decizie si executie in sistemul de invatamant teleormanean sa rezolve cat mai repede aceasta situatie.