Situatie incerta pentru fostii membrii ai Societatii Agricole Troianul

Scandal Troianu

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zeci de proprietari de terenuri agricole din comuna Troianul si-au luat in primire parcelele dupa ce au renuntat la calitatea de membri ai Societatii Agricole Troianul si au optat pentru arenda la o societate agricola din localitate. Conflictul dintre proprietarii de terenuri si conducerea SA Troianul dureaza de cativa ani si pare ca nu se va stinge prea curand.

Inca un episod al conflictului dintre membri si conducerea Societatii Agricole Troianul s-a consumat sambata, pe camp, acolo unde se delimitau suprafetele, in prezenta proprietarilor si a reprezentantilor societatii cu care acestia au incheiat contracte de arenda. SA Troianul infiintata in anii 90 prin asocierea proprietarilor de terenuri din zona a intrat in declin in urma cu cativa ani ajungand in situatia de a fi executata silit de mai multi creditori. Unul din cei mai mari creditori si-a luat deja in primire mare parte din terenurile cultivate cu care societatea a gajat imprumutile, iar recent a intrat si in posesia cladirilor din incinta sediului societatii agricole.
Direct interesata de preluarea terenurilor, firma care a incheiat contracte de arenda cu proprietarii, fosti membri la SA Troianul a angajat o firma specializata in delimitarea suprafetelor de teren si a trecut la identificarea loturilor.
Primarul localitatii Troianul recunoaste ca situatia este complicata, dar primaria nu poate sa intervina in acest conflict, limitandu-se inregistrarea contractelor de arenda.
Am incercat sa aflam si pozitia conducerii actuale a Societatii Agricole Troianul, dar nimeni nu a dorit sa vorbeasca despre aceasta situatie,greu de clarificat in acest moment.