Teleormanul are mai putini asistati sociali

AJPIS Teleorman

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Agentia Judeteana pentru Plati si Inspectie Sociala Teleorman este institutia care centralizeaza si achita sumele minime garantate pentru cetatenii aflati in dificultate. Tot aceasta institutie se ocupa cu plata indemnizatiilor de crestere copil si stimulentul de insertie.

Din raportul intocmit de AJPIS rezulta ca in luna ianuarie 2018 a scazut numarul teleormanenilor care primeau ajutor social, raportat la ianuarie 2017, dar in schimb, a crescut cel al persoanelor care beneficiaza de indemnizatie de crestere copil si stimultent de insertie.
Pot beneficia de ajutor social persoanele cu nevoi speciale, fara venituri. De asemenea, indemnizatia de crestere copil este o forma de spijin financiar pe care o acorda statul unuia dintre parinti, pana la imlinirea varstei de 2 ani a copilului. Mai trebuie adaugat faptul ca stimulentul de isertie il poate obtine parintele aflat in concediu de crestere copil daca se intoarce la serviciu inainte cu 2 luni ca minorul sa implineasca varsta de 2 ani.
Inceputul de an 2018 se pare ca vine cu modificari in ceea ce priveste calculul indemnizatiei de crestere copil, in acest moment, noile prevedere fiind la stadiul de proiect.