Tot mai multe fete minore devin mame

Maternitate spital

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lipsa educatiei, familiile dezorganizate si mediul in care traiesc isi pun amprenta de cele mai multe ori pe copiii. Asa se face ca, in Teleorman, de la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate 8 cazuri de fete minore care au nascut. Anul trecut, au fost inregistrate 12 cazuri.

Situatie alarmanta in Teleorman. De la inceputul anului si pana in prezent au fost inregistrate 8 cazuri de fete minore care au adus pe lume copii, acestea au varste cuprinse intre 14 si 16, iar alte 2 fete care au nascut au varsta de 14 ani.
Marea lor majoritate provin din mediul rural, familii dezorganizate, iar acolo unde sunt ambii parinti, acestia nu se ocupa de ele asa cum ar trebui.
Specialistii spun ca o sarcina la o varsta atat de frageda poate provoca probleme destul de grave. Motivul, organismul nu este bine dezvoltat pentru a suporta un fat.
Fie ca vor sa aiba grija de copil nascut sau nu, medicii sunt obligate sa anunte autoritatile.
Nici o copila nu si-a abandaonat micult adus pe lume, potrivit celor de la DGASPC Teleorman. Anul trecut, au fost inregistrate 12 cazuri de minore ce au nascut.