Tren international înzapezit în localitatea Botoroaga

Tren inzapezit

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

21 de calatori belgieni, bulgari, spanioli şi greci sunt blocati de mai bine de 40 de ore in zona comunei Botoroaga, dup ace trenul in care se aflau a ramas inzapezit. Garnitura circula pe ruta Moscova – Sofia si a ramas blocata in Teleorman, la doar 15 kilometri de orasul Videle. Majoritatea pasagerilor au fost preluati de-abia azi – noapte de un microbuz si dusi la Videle, urmand a fi transportati la Bucuresti.

Trenul internațional Moscova – Sofia este înzăpezit în dreptul localității Botoroaga, la doar 15 kilometri de oraşul Videle. În garnitura se aflau belgieni, bulgari, spanioli şi greci. 19 din cei 21 de pasageri ai trenului au fost luaţi cu un microbuz şi transportaţi până la gara din Videle. De acolo aceştia au fost urcaţi într-un tren cu destinaţia Bucureşti Nord. Doi dintre pasagerii trenului au refuzat să fie transportaţi la Videle din cauza problemelor medicale şi au rămas peste noapte în gara din Târnavele.
Nicolae Brânză sef de tren
"Călătorii care au rămas în tren sunt la odihnă, iar situaţia lor este bună. De dimineaţă au avut nevoie de îngrijire medicală, a venit un medic care i-a consultat, iar acum sunt bine. Din cauza problemelor de sănătate nici n-au dorit să plece cu microbuzul până la Videle. În legătură cu starea trenului mare lucru nu vă pot spune. În momentul în care se va debloca drumul până la Giurgiu sau până la Videle vom pleca. Au încercat de mai multe ori să ne scoată din nămeţi, dar şi utilajele au rămas împotmolite".
Şefii CFR stiau despre acest caz, dar au spus că până la ivirea zorilor nu sunt şanse ca trenul să fie deblocat. Viceprimarul comunei Botoroaga, Vasile Mocanu a declarat că atât călătorilor, cât şi personalului din tren le-au fost distribuite alimente, apă şi ceaiuri.
Vasile Mocanu viceprimar comuna Botoroaga
“Trenul este blocat în satul Târnavele din comuna Botoroaga. Sunt 21 de călători şi 3 membri ai trenului. Astăzi au primit din partea primăriei apă, alimente, ceai, cafea”, ne-a declarat viceprimarul.