Un elev din Putineiu a decedat la ora de sport

Scoala din Putineiu

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Tragedie în cadrul unei unități de învățământ din localitatea Putineiu. Un elev de 9 ani din clasa a II-a, a decedat în dimineața zilei de astazi, în timpul orei de Educație Fizică și Sport.

Cursurile au inceput in liniste ieri la scoala gimnaziala din Putineiu. Nimic nu avea sa prevesteasca tragedia care a urmat. Nici nu incepuse bine ora de educatie fizica si sport pentru elevii clasei a-II-a, cand unui baietel de 8 anisori i s-a facut rau. Cadrul didactic a luat repede elevul  si l-a dus la dispensarul din localitate care se afla situat vis a vis de scoala.
Totul a fost o lupta contra cronometru. In timp ce cadrele medicale din dispensar faceau manevrele de resuscitare pentru a aduce copilul in simtiri, ambulanta era pe drum. In disperare ca micutul sa nu piarda lupa cu viata, familia l-a luat si a pornit in calea ambulantierilor. La 10 kilometrii de localitate acesta fost preluat de ambulanta, au fost facute manevrele ce se impun in astfel de situatii, fara rezultat. La 10 si 24 de minute copilul cu chip de inger a fost declarat decedat, acesta suferind un stop cardio-respirator.
Tragedia acazut ca un fulger pentru toata lumea. Atat cadrele didactice din scoala din Putineiu cat si reprezentantii Isj, sunt si acum in stare de soc.
In acest caz politistii au deschis o ancheta.
Verificari despre incident sunt facute atat de catre reprezentantii unitatii de invatamant, cat si de catre inspectorii scolari.
Peste cateva zile, mai exact pe data de 29 septembrie, baietelul ar fi implinit varsta de 8 ani.