Un nou val de inundatii in mai multe localitati din Teleorman

Raul Bratcov

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zeci de localitati din Teleorman se confrunta din nou cu inundatiile provocate de topirea zapezii, revarsarea raurilor sau scurgerile de pe versanti. Ieri, dupa amiaza in curtea unei batrane din satul Viile, comuna Scrioastea, apa ajunsese sa masoare o jumatate de metru si in aceasta situatie se afla o multime de teleormaneni.

Apele au iesit din nou din matca odata cu topirea rapida a zapezii si ameninta zeci de localitati si sute de gospodarii din Teleorman. Daca unii sunt feriti de furia apelor altii se confrunta frecvent cu inundatiile. In aceasta dimineata peste 20 de localitati erau afectate, sute de gospodarii si case inundate, fantani si anexe gospodaresti. Momente grele, ieri dupa amiaza si pentru o batrana din satul Viile, comuna Scrioastea unde a fost nevoie de interventia rapida a autoritatilor pentru evacuarea apei care ajungea in unele locuri la 50 de cm.
Printre localitatile afectate de al doilea val de inundatii se afla Peretu, Cosoteni, Didesti, Dracsanei, Maldaieni, Beuca. Pe mai multe portiuni de drum se circula cu dificultate iar la Maldaieni, apele revarsate ale raului Bratcov au patruns in mai multe gospodarii.
Autoritatile sunt in alerta, iar pompierii intervin pentru evacuarea apelor di salvarea bunurilor cetatenilor afectati de inundatii.