Victima unui accident rutier a fost preluata de elicopterul SMURD

Elicopter SMURD

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Elicopterul  SMURD  a fost solicitat, ieri, dupa amiaza pentru preluarea unui pacient in stare grava, victima unui accident rutier produs pe raza municipiului Rosiorii de Vede  la intersectia DE 70 cu DJ 612 A.

Doua persoane au fost ranite in acest accident, o tanara de 17 ani, cu rani usoare si un barbat de 59 de ani care a ajuns initial la Spitalul Caritas din Rosiorii de Vede in coma profunda si stop cardio-respirator, resuscitat de doua ori pana la sosirea echipajului SMURD pentru transferul pacientului la Spitalul Floreasca din Bucuresti.

Un barbat din comuna Scrioastea, in varsta de 59 de ani a fost ranit grav in urma unui accident de circulatie produs, ieri dupa amiaza pe raza municipiului Rosiorii de Vede, la intersectia DE 70 cu DJ 612 A. Autoturismul in care barbatul era pasager pe bancheta din spate circula regulamentar cand a fost lovit de un alt autoturism condus de un tanar ce avea alte procupari la volan, conform cercetarilor efectuate de politisti la fata locului. A doua victima este o tanara de 17 ani care a suferit rani usoare, ceilalti ocupanti ai masinilor implicate in coliziune fiind salvati de airbag-uri.

Ambele victime ale accidentului au fost transportate la Spitalul Caritas dar barbatul  aflat in coma profunda si stop cardio respirator a fost resuscitat de doua ori, in ambulanta si la Unitatea de primiri urgente. Desi au reusit sa-l readuca la viata si sa-l stabilizeze, starea pacientului si suspiciunea medicilor ca este vorba de o fractura de coloana cervicala i-a determinat sa solicite un elicopter SMURD pentru transferul pacientului la Spitalul Floreasca din Bucuresti.