Virusul West Nile a fost descoperit in Teleorman

West Nile

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In urma unor analize efectuate la Bucuresti, la 2 teleormaneni, unul din comuna Traian si un altul din Alexandria, a fost descoperit virusul West Nile.

Update: Cazul privind infectarea cu virusul West Nile la un alexandrean, a fost infirmat. In aceasta dimineata au venit rezultatele de la Bucuresti, acestea fiind negative. Din aceasta cauza, timp de 28 de zile, Centul Judetean de Transfuzie Sangvina nu mai poate primii donatori din cele 2 localitati.
Potrivit Insitututului National de Sanatate Publica, in Teleorman 2 persoane au fost diagnosticate cu virusul West Nile. Acestea provin din comuna Traian si muncipiul Alexandria. Acestea au fost diagnosticate cu acest virus, in urma unor analize efectuate la unitatile spitalicesti din bucuresti. Din aceasta cauza, Centrul Judetean de Tranfuzii, a fost instiintat ca timp de 28 de zile nu poate primii donatori din cele 2 localitati.
Potrivit site-ului INSP, în perioada 1 mai — 9 septembrie, 58 de persoane au fost diagnosticate cu virusul West Nile, numărul deceselor fiind de 5. Medicii recomandă populației să evite expunerea la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi și pantaloni lungi, să utilizeze substanțe chimice repelente de țânțari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecție), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.