Zeci de case si gospodarii inundate, masini luate de viitura, bilantul din weekend

Masina luata de viitura

Social
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Administratia Nationala de Meteorologie a emis pentru weekendul trecut, coduri de ploi si vijelii, pentru judetul Teleorman. Cum era de asteptat, pompierii militari au fost sesizati sa intervina in doua localitati, unde apele au patruns in gospodariile si locuintele oamenilor.

Problema cea mai mare a fost la Izvoarele, unde a plouat intr-un timp scurt, cu aproximativ 120 de litri pe metru patrat. Autoritatile s-au mobilizat rapid, insa nu au putut face mare lucru sambata seara, deoarece nu aveau unde sa evacueze cantitatile insemnate de apa.
Din fericire, dupa 10 ore de munca, cu motopompele din dotare, pompierii au reusit sa evacueze apa din gospodarii, duminica. Ba, mai mult, nu a fost nevoie ca vreo persoana sa isi paraseasca casa.
In schimb, la Vitanesti, pompierii alexandreni au primit apel la numarul unic de urgenta 112, duminica, anuntandu-se inundatii in localitate.
Chiar daca nu s-au mai inregistrat situatii atat de grave, ploaia, care a cazut insotita de vant a rupt copaci si a dezvelit anexe gospodaresti si in alte zone din judet.