Alte categorii

Majoretele Colegiului ”Mircea Scarlat”

Eveniment

Majoretele de la Colegiul ”Mircea Scarlat” Alexandria și grupul de dansatori street dance al Liceului Teoretic ”Marin Preda” din Turnu Măgurele participă zilele acestea la Festivalul Național Concurs ”Pe aripile dansului” de la Craiova.

Tabara de pictura

Eveniment

Pentru cateva zile comuna Nenciulesti gazduieste un eveniment important pentru judet. aici, are loc a doua editie a taberei internationale de pictura in aer liber. Anul acesta, 10 artisti din mai multe tari participa la acest eveniment, a carui deschidere a avut loc la caminul cultural din comuna.

Trupa Artax

Eveniment

Trupa de teatru a muncipiului Alexandria a castigat primul premiu de la infiintare. Acestia au participat la Brasov la un festival si au adus acasa premiul 1.

Premiere Dragaica

Eveniment

Festivalul - Concurs “Dragaica” de anul acesta le-a adus 3 premii dansatorilor zimniceni, elevi ai Liceului Teoretic Zimnicea, grupati in ansamblul “Lunca Dunarii”. Premiile au fost obtinute la sectiunea de dans popular de fete(locul 2), dans popular mixt(locul 1) si premiul de popularitate al festivalului.

Dragaica 2018

Eveniment

Zimnicea a gazduit duminica cea de-a 9-a editie a Festivalului-Concurs de folclor, “Dragaica”, eveniment la care au luat parte anul acesta 10 ansambluri scolare. 5 dintre acestea au venit din judetul Teleorman, alte judete reprezentate fiind Argesul, Bacaul, Doljul, Mehedintiul, sau Muresul. Toate acestea au oferit publicului local cateva ore de cantec, dans si obiceiuri traditionale.

Evenimente dedicate poetului Mihai Eminescu

Eveniment

Pe 15 iunie bustul poetului Mihai Eminescu din parcul central al municipiului Rosiorii de Vede devine locul de intalnire al celor care vor sa-i aduca un omagiu luceafarului poeziei romanesti. Ploaia din aceasta dimineata i-a obligat pe organizatori sa schimbe locul de desfasurare a evenimentului  dedicat poetului national.

Amfora elenistica

Expozitii

Așa cum ne-a obișnuit deja, Muzeul Județean Teleorman ne propune lună de lună un exponat. De data aceasta, a fost afișat în holul instituției din Alexandria un vas, descoperit pe raza localității Orbeasca de Sus, în anul 1972 și care se află în patrimoniul arheologic al județului.

Expozitie dedicata pompierilor

Expozitii

”Un trecut glorios al pompierilor teleormăneni”, așa se numește expoziția de documente istorice și tehnică deschisă astăzi la sediul Muzeului Județean din Alexandria. Manifestarea se înscrie în evenimentele programate de municipalitatea alexăndreană cu ocazia Zilelor municipiului Alexandria.

Expozitie costume populare

Expozitii

Ca in fiecare an, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman sarbatoreste Ziua Internationala a Iei Romanesti, prin diferite evenimente. In foaierul Prefecturii, vineri, vor fi prezentate zeci de costume traditionale din zona noastra.

Expozitie de grafica

Expozitii

Printre manifestarile dedicate poetului Mihai Eminescu organizate, in acest an, de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede se afla si expozitia de grafica realizata de artistul plastic Costel Lupu, intitulata in mod sugestiv "Eminesciana". Artistul impresioneaza de aceasta data cu o serie de lucrari grafice insufletite de culoare.

Prietenie pe o... sfoara

Expozitii

În martie 2018, Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, a semnat Parteneriatul Educațional Național „Prietenie pe o... sfoara” cu Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” din Brașov. Incepand de astazi, lucrarile participante sunt expuse pe holul institutiei.

Final tabara creatie Nenciulesti

Expozitii

Un eveniment care a adus pictori talentati din 4 tari, la Nenciulesti s-a incheiat astazi, cu un vernisaj veritabil de pictura. Tabara Internationala de Pictura de la Nenciulesti a fost un real succes, artistii fiind incantati de ideea inedita a organizatorilor de a-i gazdui la localnici.

Volum de versuri

Lansari de carte

Ultimul volum de versuri ce poarta semnatura poetei Florina Isache a fost lansat, ieri, la Casa municipala de cultura din Rosiorii de Vede. Cartea a vazut lumina tiparului la editura eCreator din Baia Mare iar printre invitatii la eveniment s-a aflat si directorul acestei edituri.

Doina Cherecheş

Lansari de carte

O noua lansare de carte la Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria. scriitorul Doina Cherecheş si-a lansat cartea intitulata ,,Străinul din oglindă”.

Viorel Gruia

Lansari de carte

In general, politistii sunt oamenii „fortei”, care nu par genul de persoane sensibile si sentimentale, insa, cu toate acestea, printre ei se mai regasesc si oameni de cultura. Astfel, pentru ca scrie poezii de aproximativ 27 de ani, Viorel Gruia le-a cuprins intr-un volum.

Lansare carte si film

Lansari de carte

Consiliul Judetean Teleorman, prin Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman a organizat astazi, pentru a cinsti memoria eroilor teleormaneni, o lansare de carte, ce cuprinde informatii privitoare la nume mari de generali si cadre militare remarcante, dar si un film militar, realizat de interpreta de muzica populara, Floarea Calota.

Cunoscut pentru volumele sale de versuri, scriitorul Mihai Tanase a lansat o noua carte. Aceasta este intitulata “Timp opac”, si practic trairile sale de zi cu zi sunt transpuse in aceste poezii.

Lansare de carte Dan Botez

Lansari de carte

Cea de-a 7-a carte ce poarat semnatura scriitorului Dan Botez, a fost lansata astazi la Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria. Volumul a fost intitulat “Ion Gheorghe Maurer – Un intelectual la poarta comunismului”

Datini si traditii de Pasti

Traditii si obiceiuri

Mai putin de 2 saptamani de despart de Invierea Domnului, astfel ca, institutiile de cultura se pregatesc explicand copiilor despre datinile si traditiile de Pasti. Una dintre ele este si Muzeul Judetean de Istorie, unde a organizat o activitate in care au fost implicati elevii clasei I-a B din cadrul Scolii Gimnaziale Stefan cel Mare din Alexandria.

Botezul cailor

Traditii si obiceiuri

La Zimnicea, cel mai sudic oraș din țară, se păstrează o tradiție veche de peste 50 de ani. În fiecare an de Bobotează, aici, deținătorii de cabaline se stâng în centrul orașului pentru a le boteza.

Atelier de creatie

Traditii si obiceiuri

Elevii tarilor partenere in cadrul proiectului ERASMUS+ "Cultural Treasure Chest" au reprodus, prin desen, costumul popular romanesc dupa o vizita la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede.

Festival traditii, obiceiuri

Traditii si obiceiuri

A treia editie a Festivalului de traditii si obiceiuri de iarna ”Iata, vin colindatorii!” a avut loc ieri la Alexandria. Acesta a fost organizat de catre Consiliul Județean Teleorman prin Centrul Județean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman in parteneriat cu Primaria Alexandria.

Festivalul traditii de iarna

Traditii si obiceiuri

Ieri si astazi s-a desfasurat cea dea treia editie a Festivalului de colinde, obiceiuri şi tradiţii româneşti de iarnă.

Festival de 1 Decembrie

Traditii si obiceiuri

In decembrie rosiorenii sarbatoresc romaneste cu muzica si nelipsita fasole cu carnati. In acest an manifestarile de ziua nationala incep mai devreme cu un festival de folclor si traditii la care participa copiii din municipiul Rosiorii de Vede dar si ansambluri folclorice din alte localitati.

Aboneaza-te acum

mediasudtv.ro