Aniversarile literare ale lunii septembrie la Rosiori

Eveniment cultural

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Iubitorii de literatura au avut ocazia sa-l regaseasca pe George Bacovia printre sarbatoritii lunii septembrie la evenimentul dedicat culturii romanesti si rosiorene.

Seria colocviilor literare de la Rosiorii de Vede a continuat si in aceasta luna invaluite intr-un "Amurg de toamna violet" in care alaturi de Bacovia au stat si scriitorii rosioreni ai lunii septembrie. Printre temele propuse pentru acest eveniment s-a aflat si romanul lui Liviu Comsia "365 de zile sau Intalnirile si revelatiile Mariei Magdalena", aparut in noua colectie Drum.
Editia din aceasta luna a Colocviilor literare de la Rosiorii de Vede a cuprins trei momente culturale, unul dedicat poetului George Bacovia si intitulat simbolic "amurg de toamna violet", altul dedicat scriitorilor rosioreni, aniversati in aceasta luna si o lansare de carte din colectia Drum.
Noul roman al lui Liviu Comsia, "365 de zile sau Intalnirile si revelatiile Mariei Magdalena" a fost asteptat cu interes de public si a primit numeroase aprecieri din partea celor care au avut privilegiul sa-l citeasca .inainte de lansarea oficiala.
Primul roman al lui Liviu Comsia, "Invinsii" a aparut in 1994 iar celelalte trei "Frica" in 2009, "Viata dupa Matei" in 2011 si Iustina in 2012. Cunoscutul jurnalist este autorul unui volum de proza scurta si doua volume de critica literara.