Cercetari arheologice la Manastirea Sfantul Dimitrie din Cosoteni

Cosoteni

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In aceasta perioada la Manastirea Cosoteni, se afla in plina desfasurare sapaturile arheologice preventive in vederea obtinerii avizului pentru constructia corpului de chilii. Fiind vorba despre un monument istoric inainte de realizarea unei constructii se impune o cercetare arheologica care sa identifice eventualele vestigii.

De cand a fost reinfiintata Manastirea de la Cosoteni, asezamatul monahal a trecut prin mai multe transformari si innoiri iar inceperea contructiei unui corp de chilii in curtea manastirii este tot mai aproape.Fiind vorba despre o veche ctitorie a lui Negru Voda si Matei Basarab,orice constructive in acest peripetru impune o cercetare arheologica preventiva.Prima etapa a cercetarilor arheologice este in plina desfasurare la Manastirea Cosoteni si deja s-au facut primele descoperiri.
Manastirea Cosoteni a fost reinfiintata in anul 2014 cu binecuvantarea PS Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului iar de atunci tinerii calugari din obstea monahala fac zilnic naveta la Rosiorii de Vede pentru ca manastirea nu are un corp de chilii astfel incat monahii sa ramana permanent acolo si sa-si desfasoare activitatea in mod normal.