Concursul national "Batalia cartilor" are castigator

Gabriela Soare

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Biblioteca Judeteana Marin Preda din Alexandria, a avut loc finala fazei judetene a concursului national “Batalia cartilor”. In competitie au intrat 3 concurenti, iar juriul a decis ca judetul sa fie reprezentat la faza nationala de catre Gabriela Soare, eleva a Colegiului National Alexandru Ioan Cuza Alexandria.

Anul trecut, la nivel national a fost implementat de catre Biblioteca Octavian Goga din Cluj, concursul “Batalia cartilor”, iar anul acesta competitia s-a desfasurat si la nivelul judetului Teleorman. Astazi a avut loc faza judetena a acestui concurs, la categoria adolescenti, in sala de lectura a Bibliotecii Judetene Marin Preda din Alexandria.
In cursa pentru cititorul anului si implicit pentru cel ce va reprezenta judetul la nivel national, au intrat 3 elevi din Alexandria. Pe rand concurentii si-au prezentat cartile care le-au placut cel mai mult din cele 10 titluri pe care le-au avut de citit.
In urma deliberarii juriul a decis ca la faza nationala judetul nostru sa fie reprezentat de catre Gabriela Soare, eleva a Colegiului National Alexandru Ioan Cuza Alexandria.
Juriul a fost format din Nicoleta Alexe initiator proiect presedinte, si cadrele didactice de limba si literature romana Nicoleta Milea si Anca Vasile. La categoria copii, concursul isi va desemna castigatorul pe judet in data de 16 octombrie la Rosiorii de Vede.