Eminescu omagiat la Casa de cultura din Rosiori

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Casa de cultura din Rosiorii de Vede a gazduit astazi manifestarile dedicate Zilei Culturii Nationale si poetului Mihai Eminescu de la nasterea caruia se implinesc 165 de ani. Prima parte a evenimentului este dedicata exclusiv marelui poet national iar cea de-a doua culturii rosiorene ce marcheaza aparitia unui nou volum din Colectia Drum.

Manifestarile culturale devenite traditionale la Rosiorii de Vede pe 15 ianuarie cand marcam  Ziua culturii nationale si nasterea marelui poet national Mihai Eminescu au fost inca un prilej de reintalnire cu lirica emineciana, parte definitorie a valorii culturale romanesti. In acest an Directia pentru cultura, organizatorul evenimentului cultural a cuprins in program, pe langa tematica dedicata operei eminesciene, momente artistice sustinute de elevii Colegiului National Anastasescu si Cercului de muzica al Casei de cultura, o lansare de carte, a opta din noua Colectie Drum.
Lansarea volumului "Cartea naturii" a avut loc in prezenta autorului, profesorul rosiorean Petre Bozdoc. Evenimentul de astazi deschide seria manifestarilor culturale din acest an organizate de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede.