Eveniment cultural dedicat poetului Mihai Eminescu la Rosiorii de Vede

Evenimente dedicate poetului Mihai Eminescu

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Pe 15 iunie bustul poetului Mihai Eminescu din parcul central al municipiului Rosiorii de Vede devine locul de intalnire al celor care vor sa-i aduca un omagiu luceafarului poeziei romanesti. Ploaia din aceasta dimineata i-a obligat pe organizatori sa schimbe locul de desfasurare a evenimentului  dedicat poetului national.

Astazi se implinesc 129 de ani de la moartea marelui poet Mihai Eminescu, zi memorabila  pentru viata culturala rosioreana unde poetul ocupa un loc special prin existenta Asociatiei culturale Mihai Eminescu, infiintata de profesorul Nistor Teodorescu, cel care si-a dedicat intreaga viata, operei si personalitatii celui considerat cea mai importanta voce poetica romaneasca. Evenimentul  organizat de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede trebuia sa se desfasoare in parcul central unde se afla bustul poetului, dar vremea nefavorabila i-a obligat sa schimbe locatia in ultimul moment.
In cadrul evenimentului a avut loc un recital de poezie si muzica inspirata din lirica eminesciana in interpretarea poetei Florina Isache, a trupei Euroton si a membrilor Cercului de muzica al Casei de cultura.
Muzica, poezie si flori pentru Eminescu, un omagiu adus an, de an, marelui poet national de Directia pentru Cultura, Educatie, Creatie si Sport a municipiului Rosiorii de Vede si Asociatia culturala Mihai Eminescu.