Festivalul - concurs de folclor "Dragaica" ajuns la editia a IX-a

Dragaica 2018

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zimnicea a gazduit duminica cea de-a 9-a editie a Festivalului-Concurs de folclor, “Dragaica”, eveniment la care au luat parte anul acesta 10 ansambluri scolare. 5 dintre acestea au venit din judetul Teleorman, alte judete reprezentate fiind Argesul, Bacaul, Doljul, Mehedintiul, sau Muresul. Toate acestea au oferit publicului local cateva ore de cantec, dans si obiceiuri traditionale.

Zimnicea s-a imbracat in straie populare si a petrecut pe ritmuri muzicale autentic romanesti. S-a intamplat duminica, atunci cand orasul a fost gazda Festivalului-Concurs de Folclor “Drăgaica”, eveniment anual, ajuns deja la editia cu numarul 9.  10 ansambluri scolare(cele mai multe din Teleorman, dar nu au lipsit nici reprezentanti ai judetelor Arges, Bacau, Dolj, Mehedinti sau Mures), au oferit publicul local un mini-regal de muzica, dans si obiceiuri populare . Un spectacol aparte l-a oferit si portul popular specific diferitelor zone ale tarii. Evenimentul a avut ca organizatori Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Teleorman, Palatul Copiilor Alexandria , si Primaria Zimnicea.
Cele 10 ansambluri si-au masurat maiestria si virtuozitatea in cele 3 sectiuni ale festivalului: cantec popular, dans, si obiceiuri traditionale, totul impartit pe  categorii de varsta.
Ceremonia de premiere de la final a rasplatit atat munca profesorilor-coordonatori, cat si prestatiile ansamblurilor participante la cea de-a 9-a editie a Festivalului-Concurs “Drăgaica”. Fiecare sectiune si categorie de varsta si-a stabilit ierarhia de anul acesta. Marele castigator al evenimentului ramane  insa si anul acesta folclorul romanesc.