Filmul Morometii partea a doua se filmeaza la Talpa

Secventa Morometii

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Potrivit primarului localitatii Talpa, de astazi au inceput filmarile la filmul “Morometii” partea a doua. Tot edilul a declarat ca filmul va fi alb negru, regia Stere Gulea, iar in rolul principal va fi  Horatiu Malaele.

Continuarea filmului ”Moromeţii”, în regia lui Stere Gulea, cu Horaţiu Mălăele în rolul principal şi actorii Dana Dogaru, Oana Pellea, Gheorghe Visu şi George Mihăiţă , va avea premiera pe 9 noiembrie 2018, filmările urmând să înceapă chiar de astazi, o parte dintre acestea fiind programate în aceeaşi casă şi în acelaşi sat în care a fost turnată şi prima peliculă, în vara anului 1985, în Talpa, din judeţul Teleorman. Potrivit primarului localitatii, aici se va filma timp de 3 saptamani.
Tot primarul localitatii Talpa, a declarat ca filmul va fi alb negru.
Dacă primul film a fost o adaptare fidelă a romanului, continuarea are la bază  scenariu inspirat din romanele ”Moromeţii, vol. 2” si ”Viaţa ca o pradă” autor Marin Preda. Iata ca, dupa 30 de ani se doreste punerea in lumina a satului romanesc.
Stere Gulea a mai regizat filme precum ”Iarba verde de acasă”, ”Piaţa Universităţii, România”, ”Stare de fapt” sau ”Sunt o babă comunistă”. Între 1990 – 1995 a fost decanul Academiei de Teatru şi Film.