Ideo Ideis la editia a XI-a

Ideo Ideis

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Intre 8 si 14 august, Alexandria va devenii capitala teatrului tanar. Se va desfasura a-11-a editie a festivalului Ideo Ideis. Anul acesta 9 trupe de artisti tineri vor urca pe scena, iar organizatorii promit suprize pentru toti participantii.

 

Peste fix o luna, Alexandria va devenii capitala teatrului tanar. Anul acesta in perioada 8-14 august va avea loc a 11-a editie a Festivalul Național de Teatru Tânăr IDEO IDEIS. Din cele 23 de trupe de actori tineri inscrise, organizatorii au selectat 9 care vor urca pe scena din Alexandria. De asemenea, cei care de 11 ani se ocupa de acest fetival, promit multe surprize in acest an, una dintre ele fiind teatrul de strada. De la an la an, acest festival a crescut, iar daca la inceput cetatenii muncipiului au fost reticenti, acum vin cu mare drag la Ideo Ideis, a declarat Andreea Borţun, co-presedinte al evenimentului.
Participarea celor 9 trupe la festival le oferă un program zilnic de workshopuri de dezvoltare personală prin mijloace alternative: actorie, dans, scriere creativă, muzică, film, fotografie, cât și posibilitatea de a vedea spectacole de teatru profesionist și de a participa la toate activitățile care se vor desfășura la Alexandria pe perioada IDEO IDEIS. Cum IDEO IDEIS nu mai este un festival competitiv, cele 9 trupe vor primi la final câte o experiență formatoare, facilitată de parteneri de tradiție ai festivalului, printre care Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, FestCo, Teatrul Excelsior și Festivalul Național de Teatru.