La Biblioteca Marin Preda a fost lansat concursul Batalia Cartilor

Batalia Cartilor

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Saptamana trecuta, la Biblioteca judeteana Marin Preda a fost lansat concursul national de lectura Batalia Cartilor. Grup țintă îl constituie adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani.

Ca în fiecare an, Biblioteca Județeană ,,Marin Preda” Teleorman, împreună cu instituțiile de învățământ partenere, a organizat în săptămâna ,,Școala altfel” activități menite să apropie elevii de carte, să le inspire dorința de cunoaștere, lectură și studiu, să le facă cunoscute activitățile de interes comunitar ce se organizează la bibliotecă. Printre activitățile desfășurate la Biblioteca Județeană Marin Preda, un loc aparte l-a ocupat lansarea concursului național de lectură Bătălia cărților, al cărui grup țintă îl constituie adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani. Propunându-și ca principale obiective popularizarea cărților de valoare destinate adolescenților, dar și însușirea de către participanții la concurs a competențelor de lectură, înțelegerea textelor literare, capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente și interpretări proprii, Bătălia cărților se va desfășura, la nivelul județului nostru, în perioada aprilie - septembrie 2015. Condițiile de participare constau în deschiderea unei fișe contract de împrumut la bibliotecă (pentru cei care nu o au încă) și lecturarea celor 10 cărți incluse în concurs, până în luna august.
Finala judeţeană a concursului va avea loc în luna septembrie a.c.
Participantul care va prezenta cel mai frumos şi mai argumentat cartea preferată şi va răspunde cel mai bine la întrebări va deveni Cititorul anului în Teleorman şi va participa la finala naţională, iar cartea care va obţine cel mai mare punctaj din partea cititorilor va deveni Cartea anului.