Manifestare culturala la Muzeul de istorie din Rosiorii de Vede

Port popular

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede a fost gazda unui eveniment despre traditie si identitate culturala reliefata in portul popular teleormanean.

Evenimentul se desfasoara in cadrul programului educational “Muzeul te viziteaza” initiat de Muzeul judetean de istorie Teleorman. In cadrul Programului educational “Muzeul te viziteaza”, la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede s-a desfasurat manifestarea “Costumul popular teleormanean”, la care au participat elevi si cadre didactice de la Colegiul National Anastasescu In cadrul manifestarii, muzeograful Luminita Gheorghe le-a vorbit elevilor  despre portul popular teleormanean si rolul pe care il detine in existenta omului.
Cele doua costume prezentate contin elemente specifice zonei  atat din punct de vedere al materialelor din care sunt cofectionate cat si al cusaturilor ornamentale.
In sala mare a muzeului  au fost expuse doua costume autentice din zona Teleormanului, dar Muzeul de istorie din Rosiorii de Vede detine si alte  costume populare aflate in expozitia permanenta de etnografie.Manifestarea “Costumul popular teleormanean” a fosr organizata de Muzeul judetean de istorie, in colaborare cu Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede.