O zi de vizitare gratuita la Muzeul de istorie Petre Voivozeanu

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede a initiat o actiune tematica dedicata in special elevilor cu program de vizitare gratuita a expozitiilor permanente. Vizita la muzeul roisorean a fost pentru copii o adevarata lectie de istorie iar exponatele i-au ajutat a asimileze mai usor informatiile primite.

O multime de copii, elevi la scolile din municipiul Rosiorii de Vede au trecut pragul Muzeului de istorie Petre Voivozeanu in cadrul actiunii "Cultura - pastratoarea identitatii nationale". Copiii au vizitat expozitiile permanente ale muzeului si au participat la o calatorie in timp prin intermediul informatiilor oferite de muzeografa institutiei care i-a ajutat sa inteleaga mai bine istoria localitatii cu un trecut de peste 600 de ani.

Expozitiile permanente ale Muzeului municipal de istorie unt profilate pe istoria locala iar pe langa expozitia de arheologie sunt amenajate doua saloane, de etnografie si etnologie urbana cu ecvente din viata cotidiana roisoreana de la sfarsitul secolului al XIX si prima jumatate a secolului XX care sunt preferatele copiiilor, intotdeauna fascinati de obiectele expuse dar si de modul de viata al oamenilor in acele timpuri.