Rosiorenii au sarbatorit 140 de ani de la amenajarea parcului Gradina publica

Eugen Vlad

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rosiorenii au marcat 140 de ani de la infiintarea parcului Gradina publica, eveniment organizat de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede chiar in locul unde au fost amenajate primele alei din parcul ce avea sa primeasca, peste ani, numele primarului in mandatul caruia s-au facut amenajarile Mihail C. Manciulescu.

Eveniment memorabil ,aseara, in parcul Mihail C. Manciulescu din Rosiorii de Vede, cunoscut rosiorenilor sub numele de "Gradina publica", asa cum a fost numit in urma cu 140 de ani cand s-au amenajat primele alei. Amfitrionul evenimentului a fost istoricul si publicistul  Eugen Ovidiu Vlad, fost primar al municipiului Rosiorii de Vede, care a prezentat o retrospectiva a evolutiei parcului Gradina publica.

Fotografiile si ilustratele colectionate de istoricul rosiorean au oferit publicului prezent la eveniment o imagine completa a parcului amenajat pe un teren donat administratiei locale de familia Butculescu.
Seara aniversara s-a incheiat cu un concert de muzica folk sustinut de trupa Euroton si membrii Cercului de muzica al Casei de cultura coordonat de Ion Stinga, Dan Cimpeanu si Silviu Arsu.