Rosiorenii au sarbatorit 140 de ani de la amenajarea parcului Gradina publica

Eugen Vlad

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Rosiorenii au marcat 140 de ani de la infiintarea parcului Gradina publica, eveniment organizat de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede chiar in locul unde au fost amenajate primele alei din parcul ce avea sa primeasca, peste ani, numele primarului in mandatul caruia s-au facut amenajarile Mihail C. Manciulescu.

Eveniment memorabil ,aseara, in parcul Mihail C. Manciulescu din Rosiorii de Vede, cunoscut rosiorenilor sub numele de "Gradina publica", asa cum a fost numit in urma cu 140 de ani cand s-au amenajat primele alei. Amfitrionul evenimentului a fost istoricul si publicistul  Eugen Ovidiu Vlad, fost primar al municipiului Rosiorii de Vede, care a prezentat o retrospectiva a evolutiei parcului Gradina publica.

Fotografiile si ilustratele colectionate de istoricul rosiorean au oferit publicului prezent la eveniment o imagine completa a parcului amenajat pe un teren donat administratiei locale de familia Butculescu.
Seara aniversara s-a incheiat cu un concert de muzica folk sustinut de trupa Euroton si membrii Cercului de muzica al Casei de cultura coordonat de Ion Stinga, Dan Cimpeanu si Silviu Arsu.

Meteo

Meteo

0°C

Alexandria

Cloudy

Humidity: 100%

Wind: 20.92 km/h

  • 04 Jan 2019

    1°C -3°C

  • 05 Jan 2019

    0°C -5°C