Simpozion Marin Preda la biblioteca judeteana

Simpozion Marin Preda

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biblioteca Judeteană “Marin Preda”, a organizeat în cadrul manifestărilor prilejuite de Ziua Județului Teleorman, simpozionul cu tema „Marin Preda – personalitate emblematică pentru spiritualitatea judetului Teleorman”. Actiunea a avut loc cu ocazia împlinirii a 36 de ani de la moartea scriitorului.

Cu ocazia implinirii a celor 36 de ani de la moartea scriitorului Marin Preda, Biblioteca Judeteana a organizat un simpozion intitulat „Marin Preda – personalitate emblematică pentru spiritualitatea judetului Teleorman”. Evenimentul a avut loc in sala de lectura a institutiei de cultura.
Fiind unul dintre cei mai mari scriitori ai judetului, despre Marin Preda s-a scris si se va mai scrie. Unul dintre cei care au asternut cateva ganduri pe hartie depre “cel mai iubit dintre pamanteni” este si autorul Stan V. Cristea, care  le-a prezentat invitatilor la simpozion cateva repere biografice.
La simpozionul dedicat lui Marin Preda, a fost prezent si doctor profesor Nicoleta Milea. Inivitata a vorbit publicului despre personalitatea lui Marin Preda.
Si economistul Paul Schipu a luat parte la simpozion. Acesta a prezentat o serie de monografii ale judetului nostru.
Cu ocazia implinii a 36 de ani de la moartea lui Marin Preda, biblioteca Judetean a realizat si o expozitie de catre in care au fost prezentate cele mai importante titluri ale autorului.