Trei premii pentru dansatorii zimniceni la Festivalul-concurs “Dragaica” de anul acesta

Premiere Dragaica

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Festivalul - Concurs “Dragaica” de anul acesta le-a adus 3 premii dansatorilor zimniceni, elevi ai Liceului Teoretic Zimnicea, grupati in ansamblul “Lunca Dunarii”. Premiile au fost obtinute la sectiunea de dans popular de fete(locul 2), dans popular mixt(locul 1) si premiul de popularitate al festivalului.

3 premii pentru “Lunca Dunarii”, ansamblul de dansuri al liceului din Zimnicea, la editia 2018, a 9-a, a Festivalului –Concurs “Dragaica”. Premiile au constat in locul 2 la sectiunea de dans popular de fete, locul 1 in concursul de dans popular mixt, si premiul de popularitate al festivalului. De asemenea, coordonatorul ansamblului, prof. Eugen Maruntelu,a fost si el rasplatit cu un premiu de excelenta, la fel ca si ceilalti colegi ai sai coordonatori si indrumatori de ansambluri scolare.
Suita care le-a adus zimnicenilor premiul 1 si cele mai multe aplauze a fost formata din mai multe dansuri specifice zonei de sud: hora mare, jianul, romanul, sarba, sau bugeacul schiop.
Editia de anul acesta a festivalului s-a bucurat de prezenta a 10 ansambluri folclorice scolare, 5 dintre acestea reprezentand judetul Teleorman, alte 5 din diferite arii folclorice ale tarii.