Zimnicea a gazduit a X-a editie a Festivalului concurs Dragaica

Dragaica

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Zimnicea a gazduit sambata cea de-a X-a editie a Festivalului Regional de Folclor “Dragaica”, editie la care au luat parte 13 ansambluri folclorice, atat din Teleorman cat si din alte zone folclorice ale tarii. A fost o editie rotunda, a unui eveniment ajuns la maturitate si care a adus anul acesta pe scena zimniceana reprezentatii de nivel foarte inalt.

Zimnicea s-a imbracat sambata dupa-amiaza in strai popular, iar timp de cateva ore orasul a vibrat de ritmurile si acordurile muzicii populare romanesti. Prilejul a fost oferit de cea de-a X-a editie a Festivalului Concurs “Dragaica”, Datini si Obiceiuri Traditionale de Vara. O editie la care au luat parte 13 ansambluri folclorice, teleormanene, dar si din alte arii folclorice ale tarii.
Editia de anul acesta a fost una de un nivel artistic foarte ridicat, scena zimniceana fiind martora unor numere de adevarata virtuozitate artistica la toate sectiunile festivalului - concurs: obiceiuri populare, dans popular mixt, dans de fete, dans de baieti, si interpretare vocala.
La final au fost acordate premiile editiei de anul acesta a festivalului concurs, premii care au incercat sa ierarhizeze prestatiile artistice puse in scena de tinerii artisti populari. Dincolo insa de ierarhii si diplome, marele castigator al unui astfel de eveniment ramane folclorul traditional romanesc.

Meteo

Meteo

0°C

Alexandria

Cloudy

Humidity: 100%

Wind: 20.92 km/h

  • 04 Jan 2019

    1°C -3°C

  • 05 Jan 2019

    0°C -5°C