Ziua cartii sarbatorita in parcul central din Rosiorii de Vede

Ziua cartii

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua cartii, a drepturilor de autor si a bibliotecarului a fost sarbatorita, ieri si in municipiul Rosiorii de Vede. Pentru a marca aceasta sarbatoare international, Directia pentru cultura a organizat un eveniment in aer liber la care au participat  elevii de la scolile si liceele din oras, au fost donate carti bibliotecilor institutiilor de invatamant si elevilor prezenti la manifestare.

In acest an, Ziua international a cartii si a drepturilor de autor si Ziua bibliotecarului au fost sarbatorite la Rosiorii de Vede in cadrul unei ample manifestari in aer liber. Lumea cartilor s-a mutat pentru cateva ore in parcul central unde elevii rosioreni dar si poetele Domnita Neaga, Florina Isache si Eugenia Dumitriu au recitat versuri din cartile publicate.
In acdrul manifestarii organizate de Directia pentru cultura a municipiului Rosiorii de Vede au fost donate carti elevilor si bibliotecilor institutiilor de invatamant din oras iar printre donatorii care au cedat generatiilor viitoare o parte din colectia personala de carte s-au aflat cei doi edili ai municipiului Valerica Circiumaru si Cristiana Piper Savu.