Ziua internationala a poeziei a fost sarbatorita la Biblioteca Gala Galaction

Ziua poeziei

Eveniment
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Biblioteca Gala Galaction a marcat Ziua internationala a poeziei in cadrul unui simpozion organizat in colaborare cu scolile gimnaziale din municipiul Rosiorii de Vede.

La eveniment au luat parte reprezentantii administratiei locale, oameni de cultura, elevi si dascali de la unitatile de invatamant rosiorene.
Eveniment cultural de exceptie la Casa de cultura din Rosiorii de Vede, dedicat zilei internationale a poeziei organizat de Biblioteca municipala Gala Galaction in colaborare cu scolile din municipiu. Prima parte a evenimentului a fost rezervata comunicarilor prezentate de profesor Daniela Costica de la Scoala Dan Berindei si invatatorii Georgeta Pavel - Scoala Alexandru Deparateanu,Cristina Sandulescu- Scoala Mihai Eminescu si Mihaela Ilie de la Scoala Zaharia Stancu.
Protagonisti ai momentelor artistice au fost elevii scolilor partenere in organizarea si desfasurarea acestui eveniment si tot ei au dat glas celor mai frumoase creatii poetice romanesti.
In 1999, UNESCO a declarat ziua de 21 martie - Ziua Internationala a Poeziei iar in Romania manifestarile dedicate acestei zile iau amploare abia din anul 2012.Unul dintre obiectivele principale ale zilei este de a sustine diversitatea lingvistica prin intermediul expresiei poetice, dar este si o ocazie de a ne onora poetii.