Expozitie virtuala Marin Preda

Pentru ca in aceasta perioada publicul cititor nu are acces la Biblioteca Judeteana Marin Preda, angajatii vin in intampinarea acestora in virtual. A fost organizata o expozitie de carte dedicate scriitorului Marin Preda.

O lume fara razboi

”O lume fără război” este tema aleasă pentru concursul internațional de pictură, inițiat de o renumită pictoriță rusoaică. Având în vedere faptul că anul acesta din juriu va face parte și Tudor Șerbănescu, alexăndrean, cunoscut iubitor al artei, școlile din Alexandria au fost invitate să participe cu lucrările elevilor.

Expozitie dedicata pompierilor

”Un trecut glorios al pompierilor teleormăneni”, așa se numește expoziția de documente istorice și tehnică deschisă astăzi la sediul Muzeului Județean din Alexandria. Manifestarea se înscrie în evenimentele programate de municipalitatea alexăndreană cu ocazia Zilelor municipiului Alexandria.

Expozitie Costel Păun

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, sărbătorită în fiecare an în data de 15 ianuarie, Centrul de Cultură Județean a organizat o expoziție de sculpturi ale artistului teleormănean Costel Păun. Materia primă folosită de sculptor este piatra de râu, lucrările fiind expuse la 59 de astfel de evenimente la nivel național și internațional.

Mai multe articole...