Expozitie de documente si fotografii de Ziua Arhivelor Nationale, la muzeu

Istoria transportului

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Istoria transportului din județul Teleorman văzută prin documente și poze adunate și păstrate din secolul trecut s-a deschis astăzi la Muzeul Județean din Alexandria, chiar de Ziua Arhivelor Naționale.

La eveniment au participat elevi, reprezentanți ai instituțiilor publice, dar și cetățeni care au aflat lucruri foarte interesante despre primele trenuri care tranzitau teritoriul, aeroporturi și circulație rutieră.
Sunt puțini cei care știu că la Alexandria și Turnu Măgurele existau aeroporturi în perioada interbelică. Și nu numai că au fost construite fizic, ci de aici, deplasările în țară se făceau cu avioane militare. Astfel de informații, ilustrate prin documente și fotografii pot fi găsite la Muzeul Județean de astăzi și până pe 7 decembrie. Expoziția a fost deschisă chiar de Ziua Arhivelor Naționale, instituție care deține istoria transportului în județul Teleorman.
La eveniment au fost și reprezentanți ai instituțiilor publice locale, care au transmis mesaje de felicitare.
Instituția Arhivelor împlinește 188 de ani și este cea mai veche din sistemul administrativ din Teleorman. Despre începuturile instituției sărbătorită astăzi a vorbit directorul Arhivelor Naționale Teleorman.
În vitrinele sălii de expoziții au fost așezate cu grijă înscrisurile referitoare la transportul feroviar, aerian și rutier din secolul trecut. De asemenea, se pot vedea primele plăcuțe de înmatriculare, diplome de absolvire a unor cursuri pentru transportatori, dar și documente din corespondența dintre instituțiile vremii care au legătură cu acest domeniu.
Pentru că astăzi i-am sărbătorit pe arhivari, și pentru că instituția pentru a strânge toate aceste informații despre instoria noastră colaborează și cu alte instituții publice, directorul Zarzără a oferit diplome aniversare.