Expozitie de ie la Muzeul de istorie din Rosiori

Ie

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ziua universala a iei romanesti a fost marcata, astazi si la Muzeul de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede, care s-a alaturat initiativei Institutiei Prefectului de a promova ia in cadrul evenimentului "Teleormanul poarta ie".

In fata muzeului de istorie a fost deschisa o expozitie de ie teleormaneana cu obiecte din patrimoniulul muzeului rosiorean. Si la Rosiorii de Vede s-a purat ia, astazi, in cadrul evenimentului "Teleormanul poarta ie" initiat de Institutia prefectului judetului Teleorman. Pentru a promova ia teleormaneana si traditia vestimentara romaneasca Muzeul de istorie Petre Voivozeanu a deschis o expozitie in aer liber amenajata in stil popular cu cateva piese vestimentare autentice din patrimoniul muzeului.

Pe 24 iunie romanii sarbatoresc Ziua universala a iei, acest simbol al portului popular romanesc iar astazi toti rosiorenii care au trecut prin fata Muzeului de istorie au fost provocati sa imbrace pentru cateva clipe ia teleormaneana, punand la dispozitia publicului cateva piese special pregatite pentru cei care vor sa pastreze in amintire aceasta imagine.