Expozitie de medalii dedicate personalitatilor romanesti la Rosiori

Expozitie de medalii

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

O expozitie de medalii din colectia personala a lui Teodor Saceanu a fost deschisa, astazi, la Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede. Evenimentul este dedicate personalitatilor marcante din istoria si cultura poporului roman si numismaticii.

Muzeul municipal de istorie din Rosiorii de Vede gazduieste, incepand de astazi, o expozitie de medalii cu imaginea personalitatilor din cultura si istoria poporului roman. Medaliile apartin colectionarului alexandrean Teodor Saceanu care impresioneaza din nou publicul rosiorean cu obiectele din colectiile sale. Evenimentul a avut loc in prezenta PS Galaction Stanga, episcopul Alexandriei si Teleormanului, presedintele Sectiei Alexandria a Societatii Numismatice Romane
Teodor Saceanu a prezentat publicului si invitatilor la eveniment piesele colectiei sale iar avocatul rosiorean Petre Dumitriu, un pasionat colectionar a tinut sa ofere cateva informatii despre numismatica, acest domeniu mai putin cunoscut publicului larg.
Expozitia de medalii deschisa, astazi, la Muzeul municipal de istorie din Rosiorii de Vede poate fi vizitata pana pe 24 noiembrie, in timpul programului institutiei.