Expozitie de pictura dedicata Reginei Maria la Muzeul de istorie din Rosiori

Expozitie Rosiori

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

La Muzeul de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede a avut loc vernisajul unei expozitii neobisnuite, o expozitie portret dedicata Reginei Maria.

Lucrarile aflate in aceste zile pe simezele muzeului rosiorean apartin pictoritei Claudia Franculescu. Expozitia "Ochii Reginei" ramane deschisa publicului pana pe 21 aprilie.
La Muzeul municipal de istorie Petre Voivozeanu din Rosiorii de Vede a avut loc deschiderea oficiala a expozitie de pictura "Ochii reginei" cu lucrari semnate de Claudia Franculescu. Evenimentul a fost organizat in colaborare cu Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, Filiala Teleorman și Editura Curtea Veche Publishing. Aproape toate lucrarile o reprezinta pe Regina Maria a Romaniei in diferite ipostaze, singurele prezente masculine din aceasta expozitie regasindu-se in doua portrete, unul al Regelui Mihai si altul al Regelui Carol I, fondatorul Casei Regale.
Printre invitatii la eveniment s-a aflat si istoricul Gheorghe Vlad, autor al mai multor volume consacrate familiei regale din Romania, unul dintre personajele sale fiind chiar Regina Maria.
Regina Maria, personalitate marcanta in istoria Romaniei este surprinsa de autoare in mai multe ipostaze.
Expoziția va fi deschisă publicului până pe 21 aprilie si pe toată durata evenimentului Editura Curtea Veche are un stand  de carte cu tematică regală, cu vanzare.