Expozitie dedicata pompierilor teleormaneni la Muzeul Judetean Teleorman

Expozitie dedicata pompierilor

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

”Un trecut glorios al pompierilor teleormăneni”, așa se numește expoziția de documente istorice și tehnică deschisă astăzi la sediul Muzeului Județean din Alexandria. Manifestarea se înscrie în evenimentele programate de municipalitatea alexăndreană cu ocazia Zilelor municipiului Alexandria.

Vitrinele sălii de expoziție găzduiesc începând de astăzi documente inedite despre începuturile armei de pompieri în județul nostru. La evemient au participat autoritățile publice locale, copii, dar și simpli oameni.
Prezent la eveniment, prefectul județului a dorit să adreseze câteva cuvinte celor prezenți.
Din partea Primăriei Alexandria, viceprimarul Anghel s-a arătat foarte încântat de organziarea acestui eveniment, cu atât mai mult cu cât, este militar în rezervă.
Vernisajul a fost organizat de către Muzeul Județean, Arhivele Naționale, în colaborare cu reprezentanții ISU Teleorman
Biroul Arhivelor Naționale Teleorman deține documente importante pentru arma pompierilor, ba chiar unele dintre aceste înscrisuri descriu în clar intervenția militarilor vremurilor de mult apuse la incendii.
Cumva expoziția ne prezintă evoluția pompierilor teleormăneni de la înființare până în zilele noastre, fiind expuse în sală și echipamente pe care militarii le folosesc la intervenții.
Spre deliciul copiilor care se aflau în sală, unul dintre foștii comandanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență A.D. Ghica al județului Teleorman a prezentat o colecție deosebită de machete de mașini de pompieri și nu numai.
Având în vedere că zilele acestea sărbătorim municipiul Alexandria, porțile Muzeul Județean Teleorman se deschid mâine pentru toți alexăndrenii care vor să viziteze vernisajul. Intrarea este liberă. Mai mult decât atât, expoziția rămâne deschisă publicului până pe data de 13 septembrie, de Ziua Pompierilor.