La Silistea Gumesti poate fi vizitat Centrul cultural Marin Preda

Marin Preda

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

In localitatea Silistea Gumesti, exista Centrul cultural Marin Preda, care poate fi vizitat de doritori.

Din pacate casa memoriala, locul unde a copilarit marele scriitor, este inchisa publicului, aceasta aflandu-se in proprietate privata.
Linistea domnea ieri pe ultitele din localitatea Silistea Gumesti. In poiana lui Iocan erau prezenti doar  fulgii de nea, care incepusera sa cada. Aici, in acest colt al judetului, exista casa unde a copilarit marele scriitor Marin Preda. Din pacate aceasta nu poate fi vizitata, afalndu-se sub proprietate privata. In schimb, exista centrul cultural ce poarta numele acestuia, locatie ce este deschisa doritorilor. Acesta se afla in fosta scoala, unde Marin Preda a facut scoala primara.
Deşi, potrivit localnicilor, în fiecare weekend Siliştea Gumeşti este „călcată“ de vizitatori, fie ei şi străini, aceştia sunt nevoiţi să întrebe localnicii dacă vor să viziteze ceva, pentru că satul nu este împânzit de indicatoare care să te îndrume spre locurile din roman. Fierăria lui Iocan nu este semnalizată, casa lui Cocoşilă este atât de degradată, mai degrabă pustie. Norocul de a avea un sat descris într-un roman celebru nu este în atenţia autorităţilor.