Pana pe 5 februarie, teleormanenii pot vizita o expozitie inedita

Machete 3D

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Expoziție inedită la Alexandria. Cele mai importante clădiri dar si monumete istorice și cultuare, de pe malul romanesc si bulgaresc al Dunarii, pot fi admirate, sub formă de machete, la Sala Sporturilor din Alexandria.

Expoziția a fost realizată în cadrul unui proiect trasfrontalier, România – Bulgaria. Aceasta este deschisa publicului pana pe data de 5 februarie.

Circa  40 de modele 3D, ce ilustrează suta la suta cele mai importante clădiri, din punt de vedere istoric și cultural, de pe malul sudic și cel nordic al Dunării au fost expuse în foaierul Sălii Sporturilor din Alexandria. Muzeele, cetățile, mănăstirile și multe alte edificii,  fac deliciul celor care vin sa viziteze expozitia.
Proiectul ”Dunărea – un fluviu cu o bogată istorie comună” are ca obiectiv principal promovarea patrimoniului cultural și istoric comun și este implementat de Asociația Euro Teleorman în parteneriat cu Fundația Open Hand din Bulgaria prin programul Interreg România –Bulgaria.
Expoziția de machete 3D a atras foarte mulți vizitatori, în special în România. Astfel, dacă în Bulgaria, numărul total al vizitatorilor a fost de aproximatv 25.000, conform reprezentatilor bulgari, în România, după doar două orașe, numărul acestora a depășit 30.000. Expoziția va rămâne deschisă în Alexandria până la data de 5 februarie, intre orele 10-17, dupa care va fi  mutată la Giurgiu.