Picturile elevilor alexandreni vor participa la un concurs international

O lume fara razboi

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

”O lume fără război” este tema aleasă pentru concursul internațional de pictură, inițiat de o renumită pictoriță rusoaică. Având în vedere faptul că anul acesta din juriu va face parte și Tudor Șerbănescu, alexăndrean, cunoscut iubitor al artei, școlile din Alexandria au fost invitate să participe cu lucrările elevilor.

Prima instituție de învățământ care a răspuns invitației pictorului alexăndrean Tudor Șerbănescu a fost Școala Gimazială ”Ștefan cel Mare” din Alexandria. Coordonați de profesorul Cristiana Purcărea, școlarii de la clasele a V-a și a VI-a au pus pe hârtie, prin culori, emoțiile și felul cum văd ei, la vârsta lor lumea fără război. Lucrările lor au fost expuse astăzi în sala Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Teleorman.
Toate picturile elevilor vor fi fotografiate și trimise la Moscova, acolo unde se va întruni juriul format din specialiști, care vor delibera care este cea mai frumoasă lucrare. Dacă, mai sunt și alte școli interesate să ia parte la acest proiect deosebit mai au timp, deoarece fotografiile vor fi trimise în Rusia până pe data de 30 martie. Despre creațiile elevilor săi, care au fost executate în orele de desen a vorbit Cristiana Purcărea.
Detalii și informații despre concurs a oferit pictorul Tudor Șerban, care este și curatorul acestui proiect în România.
Este o premieră pentru România, participarea la acest concurs internațional. Inițiatoarea acestuia, o cunoscută pictoriță rusoaică, care a vizitat județul nostru la Tabăra de Creație de la Nenciulești fiind cea care l-a cooptat pe pictorul alexăndrean Tudor Șerbănescu să se alăture proiectului. Câștigătorul concursului va fi aflat după data de 26 septembrie, când va avea loc la Moscova o expoziție. Le urăm succes elevilor alexăndreni!