Zeci de costume populare teleormanene vor fi prezentate in foaierul Prefecturii

Expozitie costume populare

Expozitii
Tipografie
  • Mai mic Mic Mediu Mare Mai mare
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Ca in fiecare an, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman sarbatoreste Ziua Internationala a Iei Romanesti, prin diferite evenimente. In foaierul Prefecturii, vineri, vor fi prezentate zeci de costume traditionale din zona noastra.

Portul popular, precum si traditiile romanesti trebuie transmise din generatie in generatie. Toti ar trebui sa ne cunoastem trecutul, in mod special obiceiurile si datinile strabunilor nostri. Camasa cusuta manual de femei si purtata cu cinste, atat de partea masculina, cat si feminina este ia. Si pentru ca s-a stabilit o zi, in care toti cei care am mostenit o astfel de bluza ar trebui sa o purtam, institutia de cultura de la nivel judetean organizeaza anul acesta un eveniment special dedicat iei.
Coincidenta sau nu, o doamna care de-a lungul vremii a adunat, din satele si catunele teleormanene costume populare, pe care le pastreaza si chiar le poarta cu mandrie este si colega noastra, Viorica Mira.
Alexandrenii sau chiar teleormanenii care vor sa vada o prezentare inedita de obiecte vestimentare unicat, lucruri purtate poate de strabunicii nostri la horele satului sunt asteptati vineri, de la ora 11.30, in foaierul Prefecturii.